У побитого в Чернігові журналіста струс мозку — Томіленко

У побитого в Чернігові журналіста струс мозку — Томіленко

Укрінформ
У Чернігові напередодні невідомі напали на місцевого блогера та журналіста Ігоря Стаха. Журналіст пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю.

Про це повідомив у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко з посиланням на Чернігівську обласну організацію НСЖУ.

"У Чернігові до струсу мозку побили відомого місцевого блогера та журналіста. Подія трапилася 29 серпня в Чернігові, неподалік дому журналіста, члена НСЖУ Ігоря Стаха. Двоє невідомих чоловіків напали зі спини на жорстоко побили блогера: лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму та струс мозку. Напад Ігор пов’язує виключно з професійною діяльністю, адже протягом останні трьох місяців займався журналістським розслідуванням щодо діяльності одного з місцевих політиків", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Томіленко, напад на колегу засуджують у Національній спілці журналістів України.

Як розповів сам Стах, він "із отриманої власними джерелами інформації" знає номер автівки, на якій приїхали нападники.

За словами журналіста, на нього напали приблизно о вісімнадцятій годині, коли він вийшов із дому на прогулянку. Зі спини, каже він, на нього накинулося щонайменше двоє чоловіків і почали бити.

"Швидка" доставила Стаха до лікарні, де йому зашили підборіддя та провели обстеження.

Журналіст заявив, що його "дивує" підхід поліції до цієї справи. "Коли приїхала поліція, і я все пояснив та сказав, що знаю номер машини нападників, здивувала відповідь слідчого, який заявив, мовляв, що номер наразі не настільки важливий, натомість важливо з’ясувати точні координати місця, де мене побили. Такий підхід дивує", - каже Стах.

Чернігівська обласна організація Національної спілки журналістів України засудила ганебний напад на члена НСЖУ Ігоря Стаха та звернулася до чернігівської поліції із закликом оперативно провести слідчі дії, встановити особи нападників та об’єктивно розслідувати цей злочин.

Читайте також: У Чернігові побили журналіста

За фактом нападу і побиття журналіста Ігоря Стаха поліція Чернігова відкрила кримінальне провадження за статтею про завдання умисного легкого тілесного ушкодження.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця ГУПН в Чернігівській області Юлія Ковтун.

"Справу відкрито за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Розслідування триває", - сказала вона.

На запитання, чому струс мозку та інші серйозні ушкодження, які отримав журналіст, вважаються легкими травмами, речниця відповіла, що "це вирішували слідчі".

Щодо того, чому справа не розглядається як напад на журналіста, Ковтун пояснила, що в поліції немає підтвердження того, що Стах — журналіст. Мовляв, він показав правоохоронцям лише посвідчення члена НСЖУ, а такі документи мають і люди, які не працюють в жодному ЗМІ. Стах на даний час теж офіційно ніде не працює і тому, за чинним законодавством, журналістом не вважається.

Кореспондентові Укрінформу потерпілий розповів, що останнім часом власні журналістські розслідування він публікує на своїй сторінці у Facebook та веде відеоблог на YouTube і його матеріали часто цитуються електронними ЗМІ.

Нещодавно він почав співпрацювати з журналом "Еспресо" й написав для нього статтю про ремонти у Чернігові.

Відомо, що раніше Стах працював у популярних чернігівських газетах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-