NewsOne просить суд скасувати результати позапланової перевірки

NewsOne просить суд скасувати результати позапланової перевірки

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов щодо скасування результатів позапланової виїзної перевірки телеканалу NewsOne.

Про це інформує пресслужба суду.

“ТОВ «Новини 24 години» (логотип NewsOne) просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 5 вересня 2019 року про результати позапланової виїзної перевірки позивача. Окрім цього, до ОАСК було подано заяву про забезпечення позову, у якій позивач просить суд зупинити дію оскаржуваного рішення Нацради до набрання судовим рішенням у цій справ законної сили”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нині суд вирішує питання про відкриття провадження та наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Раніше до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов, де NewsOne просить суд визнати протиправним рішення про призначення позапланової перевірки телеканалу.

Читайте також: NewsOne оскаржує в суді рішення Нацради про позапланову перевірку

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 5 вересня 2019 року ухвалила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») за мову ворожнечі в ефірі. Представники телеканалу NewsOne заявили, що оскаржуватимуть в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Нацради про призначення позапланової перевірки телеканалу.

7 липня російський журналіст Дмитро Кисельов анонсував на 12 липня телеміст під назвою "Треба поговорити" за участю українського телеканалу NewsOne і російського "Росія 24". Однак така ідея викликала обурення в Україні. Згодом NewsOne повідомив про скасування "першого неполітичного телемосту між людьми з України та Росії".

9 липня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsОne.

15 липня генпродюсера NewsOne Василя Голованова допитали в СБУ в межах розслідування справи про державну зраду у зв'язку з наміром телеканалу NewsOne провести телеміст з російським телеканалом "Росія 24".

16 липня пресслужба Нацради повідомила, що регулятор проведе позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsОne у період із 22 по 23 липня.

24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Нацради провести перевірку у своїй редакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-