Розслідування нападу на Укрінформ триває — поліція

Розслідування нападу на Укрінформ триває — поліція

Укрінформ
Розслідування щодо подій, які сталися 30 липня 2019 року в приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», триває.

Про це йдеться у відповіді Департаменту превентивної діяльності Нацполіції на інформаційний запит Укрінформу.

“30 липня 2019 року в Шевченківському управлінні поліції ГУНП у м. Києві зазначене повідомлення зареєстровано в єдиному обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події з використанням інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» та проведено перевірку. За результатами перевірки відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною другою статті 296 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває”, - йдеться у відповіді.

Читайте також: Поліція відкрила справу за фактом нападу на співробітника Укрінформу

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня до одного із залів пресцентру Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ”, де проходила пресконференція щодо виборів в окрузі №50 на Донбасі, увірвалися чоловіки у футболках з написом "Традиція і порядок", побили техніку, знищили мікрофони, розбили двері, потрощили технічне обладнання.

Унаслідок нападу постраждало троє співробітників Укрінформу. В одного з них лікарі зафіксували травму ока і численні забої тіла.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за нанесення тілесних ушкоджень, стаття 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження)". Пізніше справа була перекваліфікована на "хуліганство" - ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-