Кольченко розповів, як до нього ставились у російській в'язниці

Кольченко розповів, як до нього ставились у російській в'язниці

Укрінформ
Активіст та колишній політв’язень Кремля Олександр Кольченко заявив, що ставлення до нього співробітників російської в'язниці було “максимально коректним”.

Про це він заявив під час першої пресконференції після звільнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Особливе ставлення, можна сказати, було, через те, що наша справа була гучною. Щоб уникнути проблем, співробітники (пенітенціарного закладу — ред.) намагалися ставитися максимально коректно. Усе було за правилами. Жодного кроку вліво чи вправо”, - сказав Кольченко.

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов та активіст Олександр Кольченко.

Читайте також: Кольченко розповів про свої плани

Їх затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в нібито організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-