Суд візьметься за справу NewsOne 11 вересня — джерело

Суд візьметься за справу NewsOne 11 вересня — джерело

Укрінформ
Перше засідання суду за позовом Національної ради з питань анулювання ліцензії телеканалу NewsOne відбудеться у середу, 11 вересня, о 10:00.

Про це Укрінформу повідомили поінформовані джерела.

Співрозмовники агентства уточнюють, що розгляд справи проводитиме Окружний адміністративний суд міста Києва під головуванням судді Володимира Донця.

Читайте також: Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 5 вересня 2019 року ухвалила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») за мову ворожнечі в ефірі. Представники телеканалу NewsOne заявили, що оскаржуватимуть в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Нацради про призначення позапланової перевірки телеканалу.

7 липня російський журналіст Дмитро Кисельов анонсував на 12 липня телеміст під назвою "Треба поговорити" за участю українського телеканалу NewsOne і російського "Росія 24". Однак така ідея викликала обурення в Україні. Згодом NewsOne повідомив про скасування "першого неполітичного телемосту між людьми з України та Росії".

9 липня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsОne.

15 липня генпродюсера NewsOne Василя Голованова допитали в СБУ в рамках розслідування справи про державну зраду у зв'язку з наміром телеканалу NewsOne провести телеміст з російським телеканалом "Росія 24".

16 липня пресслужба Нацради повідомила, що регулятор проведе позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsОne у період із 22 по 23 липня.

Пізніше, 18 липня, заступниця голови Нацради Уляна Фещук заявила про те, що представники телеканалу NewsOne відмовляються отримувати повідомлення про проведення перевірки. Того ж дня на сайті регулятора уточнили дату перевірки - 24-25 липня.

Зрештою, 24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Нацради провести перевірку у своїй редакції.

Окрім того, з грудня 2017 року Нацрада шість разів оголошувала попередження телеканалу NewsOne та один раз штрафувала ліцензіата за інші порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-