Невідкладних станів у колишніх політв’язнів немає - головлікар

Невідкладних станів у колишніх політв’язнів немає - головлікар "Феофанії"

Укрінформ
Обстеження та лікування колишніх політичних в'язнів Кремля відбуватиметься в плановому порядку та згідно з визначеним графіком лікування. Наразі невідкладних важких станів немає.

Про це розповів головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вкрай важких немає, немає невідкладних станів, які потребують негайного (втручання — ред.). Без сумніву, є ті, хто в задовільному стані, дехто не в зовсім задовільному, який буде потребувати більш інтенсивного лікування, хтось важчий, хтось легший”, - сказав Семенів.

Головний лікар повідомив, зокрема, що Роман Сущенко проходитиме обстеження в амбулаторному режимі.

“Сущенко має прийти, він буде проходити обстеження в амбулаторному режимі. Є певний план, визначено, що ми маємо робити, а в процесі обстеження, якщо виникатимуть питання, то ми будемо давати відповідь на них”, - розповів головлікар.

Читайте також: Визволені політв’язні проходять психологічну реабілітацію

За його словами, Олег Сєнцов перебуває поза межами лікарні, але постійно знаходиться на зв'язку з лікарем.

“Ми відкрита медична установа, ми нікого насильно не можемо утримувати. Він відлучився, хоча контакт тримає”, - наголосив Семенів, додавши, що наразі очікують матір Олега Сенцова, яка потребує обстеження та медичної допомоги.

За інформацією головлікаря, Станіслав Клих був переведений до спеціалізованого відділення військового госпіталю, оскільки потребує спеціалізованої медичної допомоги, яка не надається в Феофанії.

Під час брифінгу Семенів нагадав, що діагнози колишніх політв'язнів Кремля є лікарською таємницею, але загальний стан здоров'я наразі задовільний.

Як повідомляв Укрінформ, у клінічній лікарні “Феофанія” наразі перебувають восьмеро колишніх бранців Кремля, які повернулися до України з РФ 7 вересня у межах взаємного звільнення утримуваними.

Звільнених українських моряків разом з їхніми рідними привезли у військовий госпіталь у Києві, а інших звільнених українців - у "Феофанію".

7 вересня Україна та Росія провели взаємне звільнення утримуваних осіб у форматі "35 на 35". До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії українців та 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-