САП скерувала перший обвинувальний акт до Антикорупційного суду

САП скерувала перший обвинувальний акт до Антикорупційного суду

Оновлено
Укрінформ
САП затвердила та направила до Вищого антикорупційного суду перший обвинувальний акт - стосовно колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проектного інституту титану.

Про це повідомляє пресслужба САП.

"Відповідно до встановлених фактичних обставин справи впродовж 2012-2013 років службовець, зловживаючи службовим становищем, у змові з іншими особами забезпечив перерахування державним підприємством іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн дол. США за роботи та послуги, які не надавались", - йдеться у повідомленні.

Експосадовець обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Читайте також: Разумков обіцяє Антикорупційному суду важку роботу та сотні невідкладних справ

Під час досудового розслідування підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як стало відомо 22 липня, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру колишньому першому заступнику гендиректора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану.

За даними ЗМІ, йдеться про Андрія Рачкова.

Читайте також: САП направить до Вищого антикорупційного суду понад 200 справ

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня в Україні розпочав роботу Вищий антикорупційний суд, який здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-