Хакери зламали сайт

Хакери зламали сайт "Новое время" і розмістили фейк

Укрінформ
Невідомі зламали сайт видання «Новое время» NV.ua.

Про це йдеться в повідомленні на сайті видання.

«У середу, 28 серпня, редакції «НВ» стало відомо про злом сайту NV.ua невідомими. Кіберзлочинці отримали доступ до адмінпанелі і замінили матеріал «У Львівській області зіткнулися чотири автомобілі: двоє людей загинули, шестеро травмовані» фейком з заголовком «Українські військовослужбовці - головна проблема Яворівського навчального центру. Ми зняли цей матеріал з публікації», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що редакція «НВ» розцінює це як «відверту цинічну провокацію як проти нашого ресурсу, так і проти Збройних сил України».

«За даним фактом «НВ» звернеться до правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, англомовний блог, який ведеться нібито від імені американського підполковника, командира Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна Роберта Трейсі, 23 серпня розмістив публікацію під заголовком «Українські солдати - найслабше місце Яворівського навчального центру». У ньому автор звинувачує українських солдатів у незнанні англійської мови, жадібності, поголовному пияцтві, низькому рівні освіченості та інтелекту, корумпованості. При цьому він пише, що українські солдати не розуміють одне одного, оскільки у них різні мови, зокрема українська, російська, румунська й угорська.

Читайте також: "Блог" американського військового про Яворівський полігон виявився фейком

Водночас в Об'єднаній багатонаціональній групі з підготовки -Україна - оперативно-тактичній групі «Карантан» заявили, що повідомлення про військових Яворівського військового полігону, в якому їх звинувачують у пияцтві, ліні і хабарництві, розмістив самозванець, який не має відношення до ОБГП -Україна і ОТГ «Карантан», а його блог є фальшивим.

Варто відзначити, блог фальшивого командира був зареєстрований у січні цього року. У ньому розміщені 10 постів. Це переважно військові прес-релізи, які є у вільному доступі і ЗМІ. Пост передрукували деякі українські сайти. Сьогодні вони заявили, що повідомлення на сайтах розмістили хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-