"Блог" американського військового про Яворівський полігон виявився фейком

Укрінформ
Допис про військових Яворівського військового полігону, в якому їх звинувачують у пияцтві, лінощах та хабарництві, розмістив самозванець, котрий не має відношення до Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна та Оперативно тактичної групи Карантан.

Про це йдеться в пресрелізі ОБГП-Україна — ОТГ Карантан, розміщеному на сторінці місії в соцмережі Facebook.

“ОБГП-У недостовірно представлена у фальшивому блозі. Нещодавно особа, яка видає себе за командувача ОБГП-У, зробила спробу дискредитувати місію та Збройні сили України. Ця особа — самозванець і не представляє інтереси ОТГ Карантан або ОБГП-У”, - йдеться в документі.

В ньому також наголошується, що керівники ОТГ Карантан, які зараз знаходяться у військовому відрядженні в Україні, цінують та поважають створене партнерство з Навчальним центром підготовки підрозділів у Яворові та Збройними силами України.

“Збройні сили України — це елітні війська, які проявили себе як мотивовані, наповнені патріотизмом, бажанням здобувати новий досвід та підвищувати свої оборонні можливості”, - йдеться в повідомленні.

Англомовний блог, що ведеться нібито від імені американського підполковника, командира "Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна" Роберта Трейсі, 23 серпня розмістив публікацію із заголовком "Українські солдати – найслабше місце Яворівського навчального центру". У ньому автор звинувачує українських солдатів у незнанні англійської мови, ледарстві, жадібності, поголовному пияцтві, низькому рівні освіченості та інтелекту, корумпованості.

Читайте також: Понад 150 американських десантників тренуватимуть українських бійців

При цьому він пише, що українські солдати не розуміють один одного, бо у них різні мови, зокрема, українська, російська, румунська та угорська.

Блог фальшивого командира був зареєстрований в січні цього року. В ньому розміщено 10 дописів. Це переважно військові пресрелізи, які є у вільному доступі та ЗМІ.

Пост передрукували деякі українські сайти. Сьогодні вони заявили, що дописи на сайтах розмістили хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-