Понад 150 американських десантників тренуватимуть українських бійців

Понад 150 американських десантників тренуватимуть українських бійців

Укрінформ
Найближчими днями понад 150 військових eлітної повітряно-десантної дивізії армії США прибудуть в Україну для тренування українських військових у Яворівському центрі бойової підготовки та обміну досвідом.

Про це повідомив у вівторок посол України у США Валерій Чалий у Facebook.

"Клекотливі орли (screaming eagles) летять до України! Найближчими днями понад 150 військових eлітної 101-ї повітряно-десантної дивізії армії США прибудуть в Україну для тренування наших у Яворівському центрі бойової підготовки і взаємного обміну досвідом", - зазначив він.

Дипломат додав, що нещодавно говорив про важливість військового стратегічного партнерства України та США з начальником штабу армії США, якого президент США Дональд Трамп запропонував на посаду глави Об‘єднаного комітету начальників штабів, - генералом Марком Міллі. "Пересвідчився - цей бойовий генерал слів на вітер не кидає", - наголосив Чалий.

Як повідомляв Укрінформ, в офіційно оприлюдненому проекті оборонного бюджету США на 2020 рік передбачається надання Україні 250 млн доларів на посилення безпеки і оборони в рамках програми «Ініціатива безпекової допомоги Україні».

Читайте також: Фінансування "оборонки" за три роки збільшилось у понад 100 разів - МЕРТ

Згідно з документом, зазначені кошти планується спрямувати «на підтримку Збройних сил та національних сил безпеки України та для заміни будь-якого озброєння та товарів оборонного призначення, які вже були надані Україні Сполученими Штатами».

Порівняно з бюджетним запитом на 2019 рік пропонована сума безпекової допомоги нашій державі збільшена на 50 млн доларів. Водночас бюджетний запит ще має пройти обговорення в Конгресі США, де можуть вноситися зміни і доповнення.

Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-