Українські готелі додатково перевірять після пожежі в Одесі

Українські готелі додатково перевірять після пожежі в Одесі

Укрінформ
Територіальні органи ДАБІ перевірять достовірність інформації в документах про готовність до експлуатації об’єктів готельного призначення, віднесених до незначного класу наслідків.

Про це повідомляє пресслужба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

“Голова ДАБІ Сергій Кузьмін дав окреме доручення керівникам територіальних органів перевірити достовірність даних, наведених у деклараціях про готовність до експлуатації об’єктів готельного призначення, які віднесені до незначного класу наслідків (СС1)”, - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі додають, що керівникам доручено проаналізувати та зіставити дані про об’єкти готельного призначення на інтернет-ресурсах з інформацією єдиного реєстру документів, з метою виявлення можливих розбіжностей між статусом об’єкта на час введення в експлуатацію та за статусом у ході експлуатації.

Крім того, ДАБІ посилює контроль за дотриманням законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил щодо об’єктів готельного призначення.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в ніч на суботу, 17 серпня, сталася пожежа в готелі "Токіо Стар" по вул. Водопровідна, 1, у результаті чого загинули 9 осіб, постраждало 10 осіб.

Читайте також: Законність рішень сільради курортної Затоки перевірить СБУ

Вогонь виник о 01:34 на другому поверсі готелю на площі 1000 м кв. На гасіння пожежі виїхали 13 спецмашин та понад 60 рятувальників. Локалізувати вогонь вдалося о 3:35, а ліквідувати - о 4:32.

До розслідування кримінального провадження щодо порушення правил пожежної безпеки, які призвели до пожежі в готелі "Токіо Стар" в Одесі і загибелі дев'яти осіб, залучено слідчих з сусідніх областей.

З'ясувалося, будівля готелю значиться у деклараціях власника споруди, наданих Одеській державної архітектурно-будівельній інспекції, як "складські приміщення".

Виконувач обов'язків голови Одеської облдержадміністрації Світлана Шаталова заявила, що надішле листа до Ради національної безпеки і оборони України з пропозицією розробки та впровадження змін до законодавства з метою комплексної перевірки стану пожежної безпеки юридичних осіб - суб'єктів господарювання, включно з об'єктами тимчасового розміщення туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-