САП клопотатиме про тримання під вартою підозрюваних у справі

САП клопотатиме про тримання під вартою підозрюваних у справі "Роттердам+"

Укрінформ
Усім 6 підозрюваним у справі Роттердам+ прокурори клопотатимуть про тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Про це сказав у п'ятницю на брифінгу в Укрінформі керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє кореспондент агентства.

"Усім 6 підозрюваним у справі Роттердам+ прокурори клопотатимуть про тримання під вартою з альтернативою внесення тих чи інших сум застави залежно від ролі кожного з учасників", - заявив Холодницький.

Він нагадав, що САП проситиме 50 млн грн застави для одного з фігурантів справи щодо запровадження так званої формули "Роттердам+". Аналогічні клопотання, за його словами, скоріш за все будуть внесені стосовно інших підозрюваних осіб.

Що стосується бенефіціарів, то Холодницький заявив, що скеровує своїх детективів "добратися у розслідуванні до основних вигодонабувачів". "Хто це буде і як це буде, залежатиме від доказової бази і результатів слідства", - зауважив він.

Як повідомлялося, 8 серпня Національне антикорупційне бюро України оголосило ексголові НКРЕКП Дмитру Вовку та ще п’ятьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд гривень збитків.

Зокрема, йдеться про: ексголову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП); чинного директора ДП «Оператор ринку» (на момент запровадження «Роттердам+» - член НКРЕКП); начальника відділу НКРЕКП; керівника управління НКРЕКП; заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України; директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи, поінформували в Антикорупційному бюро.

Читайте також: Холодницький каже, що справа "Роттердам+" ще не завершена

За даними НАБУ, одного з підозрюваних - ексчлена НКРЕКП - затримали. Місцезнаходження ще чотирьох - ексголови НКРЕКП та топ-менеджерів групи компаній наразі невідомо.

НАБУ не уточнило прізвища затриманого, однак деякі ЗМІ повідомляють, що це директор ДП "Оператор ринку", ексчлен НКРЕКП Володимир Євдокімов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-