Зеленський хоче скасувати візи з низкою країн задля розвитку медичного туризму

Зеленський хоче скасувати візи з низкою країн задля розвитку медичного туризму

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пропонує скласти перелік країн, з якими варто було б скасувати візовий режим задля розвитку медичного туризму в Україні.

Про це глава держави заявив на нараді з питань розвитку медичного туризму у Трускавці на Львівщині, де він перебуває з робочою поїздкою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо скласти перелік країн, громадяни яких часто приїжджають до України на лікування, з тим, щоб скасувати для них візовий режим, і звернутися до Міністерства закордонних справ (розглянути це питання - ред.). Особливо це стосується тих країн, громадяни яких зазвичай сюди приїжджають на лікування і оздоровлення і відчувають ці перепони у перетині кордону", - сказав Зеленський.

Робоча поїздка Президента України до Львівської області / Фото: Маркіян Лисейко, president.gov.ua

Він зауважив, що нині з України на лікування за кордон їде тричі більше людей, ніж приїжджають в Україну, тому питання розвитку медичного туризму досить актуальне.

Голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський під час наради розповів, що на Львівщині налічується 7 бальнеологічних курортів, понад 200 джерел мінеральної води різних типів. Загалом Львівщина, за його словами, має чималий потенціал в розвитку пластичної хірургії, стоматології, санаторно-курортному і реабілітаційному лікуванні, офтальмології та в сфері репродуктивного здоров'я. Чимало проєктів з розвитку медичного і оздоровчого туризму успішно розвиваються, але існує і низка проблем, зауважив Мальський.

За його словами, задля розвитку українського медичного туризму нині варто більше популяризувати його у світі і створити більш сприятливі умови для іноземців, які б хотіли приїхати до нас на лікування. "Середній чек іноземного туриста, який залишає його в Україні, налічує 2-2,5 тисячі доларів за курс лікування. Це немалі кошти", - сказав голова Львівської ОДА.

Він також розповів, що раніше більшість іноземних туристів, які приїжджали на оздоровлення в Україну, були громадянами Росії, зараз ситуація кардинально змінилась. "І ми відчуваємо, що регіон розвивається. Тому добрим кроком було б розширити безвіз, бо багато країн потребують віз в Україну, і деякі пропозиції з цього приводу висловлюються", - зазначив Мальський.

У нараді разом з Зеленським взяли участь глава Офісу Президента України Андрій Богдан, заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук, голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-