Гармс про погром в Укрінформі: Новий глава ГПУ має покінчити з безкарністю за напади на журналістів

Гармс про погром в Укрінформі: Новий глава ГПУ має покінчити з безкарністю за напади на журналістів

Укрінформ
Новий генпрокурор України має покінчити з ганебним явищем безкарності за жорстокі та інколи смертоносні напади на журналістів та антикорупційних активістів в Україні.

Про це заявила на своїй сторінці у Твіттер депутат Європейського парламенту, співголова Парламентської Асамблеї "Євронест" Ребекка Гармс.

"Я погоджуюся. Покінчити з безкарністю за жорстокі та інколи смертоносні напади на журналістів та антикорупційних активістів в Україні - одне з головних завдань нового генпрокурора", - заявила Хармс, коментуючи реакцію голови НСЖУ Сергія Томіленка на напад на Укрінформ.

Євродепутат поширила новину про напад на пресцентр Укрінформу, в якій, зокрема, містилася заява Томіленка про те, що "нинішня атака на провідне інформагентство, розташоване у центрі столиці, стала можливою через системну безкарність за атаки на журналістів в Україні".

Як повідомлялося, у вівторок, 30 липня, до одного із залів пресцентру Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", де проходила пресконференція щодо виборів в окрузі №50 на Донбасі, увірвалися молодики у футболках з написом "Традиція і порядок". Вони, зокрема, вибили двері, зламали вартісну акустичну конференцсистему, вирвали 5 мікрофонів, обірвали жалюзі.

Читайте також: В ОБСЄ засуджують напад на пресцентр Укрінформу

Внаслідок нападу постраждало троє співробітників Укрінформу. В одного з них лікарі зафіксували травму ока і численні забої тіла.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив напад на пресцентр Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" та закликав українську владу притягнути нападників до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-