Суддя Вовк заявляє, що не боїться вручення підозри

Суддя Вовк заявляє, що не боїться вручення підозри

Укрінформ
Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк заявив, що не боїться вручення підозри ГПУ та називає це "єдиною можливістю довести абсурдність ситуації".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Щойно дізнався, що ГПУ викликає мене для проведення процесуальних дій: вручення підозри та допиту. Здивований, що про повістку я дізнався з Фейсбуку Лариси Сарган, а не так, як це має бути згідно норм КПК. Мені відверто сумно, що у стінах Генпрокуратури піар переміг закон та здоровий глузд. Складається враження, що повістка була виписана ГПУ виключно на вимогу "грантових зрадолюбів". Я публічно заявляв і ще раз наголошую: Я не боюсь вручення підозри. Більше того, я особисто закликав саме до законних процесуальних дій", - зазначив Вовк.

Читайте також: ГПУ викликає на допит Вовка і ще трьох суддів

Водночас він додав, що вручення підозри - "це єдина законна можливість довести абсурдність ситуації, яку штучно створили Ситник та Горбатюк".

"Ця справа є вигаданою, юридично безперспективною і є останньою спробою старої влади втрутитись в суддівську незалежність", - зауважив Вовк.

Як повідомлялося, раніше прессекретар Генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила про те, що ГПУ викликає 4 суддів, в тому числі й Павла Вовка, 2 серпня для вручення підозри та проведення допиту.

Фото: oask.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-