Геращенко анонсувала акцію на підтримку української мови у 20 містах

Геращенко анонсувала акцію на підтримку української мови у 20 містах

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко закликає усіх активних громадян взяти участь у Всеукраїнській акції на підтримку державної мови, що пройде у вівторок у 20 містах України з нагоди набрання чинності "мовного закону".

Про це вона написала у Facebook.

"Мова єднає! Найкращий символічний подарунок до 29 річниці прийняття Декларації про державний суверенітет - це вступ в дію Закону про мову, який відтепер почав діяти. Сьогодні в 20 містах України пройде акція на підтримку мови... Метою акції є популяризувати українську мову. Приходьте! Підтримайте Україну і українську", - написала вона.

Як повідомлялося, у Всеукраїнській акції візьмуть участь Одеса, Вінниця, Дніпро, Херсон, Житомир, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Ананьїв, Богуслав, Кропивницький, Луцьк, Маріуполь, Миколаїв, Первомайськ, Полтава, Рівне, Ружин, Суми, Тернопіль, Тростянець, Умань, Черкаси, Чернігів.

У Києві, Львові та Харкові відбудуться концерти за участю Злати Огнєвіч, Наталки Карпи, Tarabarova, Оксани Мухи, Ivan Navi, Пікардійської терції, Sonya Kay та інших.

Читайте також: В Україні набув чинності закон про мову

У Києві концерт відбудеться о 19.00 біля Арки дружби народів. У Львові о 19.30 на проспекті Свободи біля пам’ятника Шевченку, а у Харкові акція о 19.00 на площі Свободи. Організаторами акції є громадські організації та волонтери.

Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" Верховна Рада ухвалила 25 квітня. 16 липня він набув чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-