За українську мову треба воювати якістю - Стефанчук

За українську мову треба воювати якістю - Стефанчук

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що позиції української мови слід відвойовувати передусім якістю створюваного контенту.

Про це він сказав у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Якщо говорити про закон про мову, то є кілька позицій. Перша: державною мовою в Україні є українська мова, ст. 10 Конституції України. Від цього ми не відійдемо ні на крок. Друге: я переконаний, що ми маємо зробити українізацію досить м'якою. Я переконаний, що для українізації більше зробили не програми уряду, а серіал "Альф". Тому що тільки в цьому серіалі ми отримали вперше зрозумілу, красиву, чисту українську мову", - сказав він.

Стефанчук зазначив, що українське розвиватиметься в країні, коли буде український софт, на який буде пільгова система підписки, буде реальне поліпшення умов для книговидавців.

За його словами, сьогодні в кінотеатрах люди із задоволенням йдуть на вітчизняні фільми і кінострічки з українським перекладом. "Я вже не можу дивитися російський переклад, він якийсь корявий для мене. Наприклад, моя дружина розмовляє російською та українською, тому що вона народилася в Польщі, а вчилася в російській школі. Але ми все одно дивимося українські фільми, український переклад", - розповів Стефанчук.

Читайте також: Росія знову скликає Радбез ООН щодо українського “мовного” закону

Представник глави держави у ВР переконаний, що "за мову треба воювати якістю". "Не заборонами, не утисками, а якістю. Коли український контент буде більш цікавим, більш якісним, тоді ми отримаємо зовсім інше ставлення. А держава має створити всі механізми для цього", - пояснив він.

Раніше голова Офісу Президента України Андрій Богдан в інтерв'ю ЗМІ сказав, що пропонує регіональний статус для російської мови на Донбасі, проте виступає проти запровадження другої державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-