Верховний суд Австрії підтримав екстрадицію Фірташа до США

Верховний суд Австрії підтримав екстрадицію Фірташа до США

Фото
Укрінформ
Колегія суддів Верховного суду Австрії відхилила клопотання українського олігарха Дмитра Фірташа щодо перегляду рішення Вищого земельного суду Відня про допустимість його екстрадиції до США.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Своїм рішенням найвища судова інстанція Австрії фактично схвалила можливість видачі Фірташа американському правосуддю.

Під час засідання у понеділок Верховний суд Австрії також відхилив подану генеральною прокуратурою касаційну скаргу з дотримання законності на рішення Вищого земельного суду Відня від 21 лютого 2017 р. щодо екстрадиції Фірташа. На думку генпрокуратури, при ухваленні рішення про допустимість екстрадиції українського олігарха до США Вищий земельний суд Відня недостатньою мірою перевірив відсутність політичних мотивів американської сторони при поданні запиту на екстрадицію.

У рішенні колегія суддів Верховного суду Австрії вказала на наявність суто кримінальних правопорушень у поданому США запиті про арешт.

Остаточне рішення щодо екстрадиції Дмитра Фірташа до США тепер прийматиме федеральний міністр юстиції Австрії.

Рішення суду Фірташ сприйняв спокійно, впродовж засідання він мовчки слухав виступи учасників процесу, користуючись послугами двох перекладачок. Після оголошення рішення суддя запитав, чи йому все зрозуміло, і Фірташ відповів ствердно. Від коментарів численним журналістів він відмовився і поквапливо залишив Палац правосуддя.

Читайте також: Верховний суд Австрії розглядає справу про екстрадицію Фірташа до США

Варто зазначити, що судова зала була переповнена, підтримати бізнесмена приїхав ряд українських політиків. Зокрема, в залі можна було побачити народних депутатів Сергія Льовочкіна, Михайла Папієва та інших.

Як повідомлялося, судовий процес у справі про екстрадицію власника корпорації Group DF Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів триває з 2014 року.

Фірташа було затримано в столиці Австрії 12 березня 2014 року на запит міністерства юстиції США. Відомство звинуватило українського олігарха у дачі хабара індійським посадовцям з тим, щоб отримати дозвіл на видобуток титанової сировини в Індії. Готову продукцію потім планували продавати у базованій у Чикаго (США) компанії Boeing.

Фото: Василь Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-