Уряд у середу підвищить пенсії тим, хто має великий стаж і малі зарплати

Уряд у середу підвищить пенсії тим, хто має великий стаж і малі зарплати

Укрінформ
Уряд на засіданні у середу, 26 червня, врегулює питання збільшення пенсій для тих громадян, які мають великий стаж роботи, але при цьому отримували невеликі зарплати.

Про це поінформував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на робочій нараді в КМУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі процедурні рішення закріплюємо на найближчому засіданні уряду», - додав Гройсман.

За його словами, вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. У середньому пенсія складатиме більше 2 тис. грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.

Прем’єр-міністр наголосив, що підвищення пенсій – це черговий етап пенсійної реформи. Про його необхідність Гройсман говорив ще в січні 2018 року – під час робочої поїздки до Маріуполя. Тоді, після проведення перерахунку для понад 10 млн пенсіонерів, а також після ухвалення рішення про підвищення пенсій військовим пенсіонерам, категорія працівників з невеликими пенсіями і великим стажем залишалася найбільш незахищеною.

Читайте також: В Україні середня зарплата у квітні становила понад 8,6 тисячі — ПФУ

«Тоді в Маріуполі, я казав, що залишається завданням підвищити пенсії тим, хто має великий стаж, але заробляв невеликі гроші. І це завдання мало бути виконане у 2019 році. Ми можемо сказати, що знайшли рішення, аби відновити справедливість», - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-