Міятович вважає, що вбивство Комарова свідчить про

Міятович вважає, що вбивство Комарова свідчить про "атмосферу безкарності" в Україні

Укрінформ
Атмосфера безкарності в Україні сприяє нападам на журналістів, зокрема на тих, хто розповідає про поєднання корупції, політики та злочинності.
Про це йдеться у заяві комісарки Ради Європи Дуні Міятович щодо черкаського журналіста Вадима Комарова, який 20 червня помер через більш як 46 днів коми після нападу в Черкасах, повідомляє Громадське.

«Я у глибокій скорботі через убивство журналіста-розслідувача Вадима Комарова внаслідок важких травм голови, які він отримав у травні після нападу невідомих осіб», — сказала вона.

Міятович наголосила, що в Україні занадто часто розслідування вбивств журналістів є неефективними.

«Це сприяло створенню атмосфери безкарності, яка підготувала ґрунт для подальших нападів на журналістів, особливо тих, хто намагається виділити темні кути, в яких перетинаються корупція, злочинність і політика. Тому я наполегливо закликаю українську владу краще розібратися і покарати найманих убивць, а також встановити мотив тих, хто міг замовити напад», — йдеться в заяві.

Читайте також: Справу Комарова треба перекваліфікувати як убивство журналіста — Томіленко

20 червня у Черкасах помер журналіст Вадим Комаров: він був у комі понад 46 днів після того, як 4 травня в центрі Черкас його побили невідомі. Тоді журналіста госпіталізували у тяжкому стані. Пізніше він впав у кому з якої не вийшов. Поліція перекваліфікувала справу про напад на журналіста на «умисне вбивство».

Також правоохоронці оприлюднили фоторобот нападника на Комарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-