НСЖУ закликає якнайшвидше розслідувати побиття оператора у Харкові

НСЖУ закликає якнайшвидше розслідувати побиття оператора у Харкові

Укрінформ
Національна спілка журналістів України закликає Національну поліцію до проведення оперативного та якісного розслідування жорстокого побиття оператора Вадима Макарюка. А головне, до покарання нападників на журналіста.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"Надзвичайна ситуація у Харкові. До реанімації госпіталізовано після жорстокого нападу на оператора місцевих медіа, зокрема "Вісті", оператора для національного телеканалу 24, члена НСЖУ Вадима Макарюка. Тітушки напали на оператора під час виконання ним професійних обов’язків — Вадим проводив зйомку протистояння на місцевому ринку "Барабашово", - заявив Томіленко.

За словами колеги Макарюка, журналістки Анни Черненко, у Вадима діагностовано важкі крововиливи, він у реанімації, але при свідомості.

"Щоправда, харківські колеги пам’ятають, що напад тітушок у Харкові в часи Євромайдану на регіонального кореспондента СТБ Марію Мілевську і її оператора досі лишається безкарним...", - додав голова НСЖУ.

Читайте також: У Харкові побили журналіста, поліція відкрила справу

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня під час конфлікту на території ТЦ "Барабашово" невідомі заподіяли тілесні ушкодження 36-річному оператору одного з харківських телеканалів та заволоділи його відеокамерою. Каретою швидкої невідкладної допомоги він був доставлений до Харківської міської лікарні швидкої невідкладної допомоги імені Мещанінова.

Раніше поліція інформувала, що на території ринку "Барабашово" відбувся конфлікт між активістами "Національного корпусу", підприємцями ринку та його охороною. Група невідомих у кількості 50 осіб зайшла на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями. Згодом перемовини переросли у конфлікт.

Для врегулювання ситуації на місце події прибули посилені наряди батальйону особливого призначення та спецпідрозділ патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-