У Харкові побили журналіста, поліція відкрила справу

У Харкові побили журналіста, поліція відкрила справу

Укрінформ
Слідчі Московського райвідділу поліції Харкова відкрили кримінальні провадження за фактом побиття журналіста та перешкоджання його професійній діяльності під час конфлікту на території торговельного центру "Барабашово".

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України - максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 7 червня під час конфлікту на території ТЦ "Барабашово" невідомі заподіяли тілесні ушкодження 36-річному оператору одного з харківських телеканалів та заволоділи його відеокамерою. Він був доставлений до Харківської міської лікарні швидкої невідкладної допомоги імені Мещанінова. На даний час він знаходиться у відділенні інтенсивної терапії. З місця події вилучені речові докази.

Всього в результаті подій постраждали 9 осіб, які звернулися за допомогою до медичних закладів.

За словами кореспондента служби новин "Вісті" Анни Черненко, госпіталізований - телеоператор Вадим Макарюк. Він у тяжкому стані, лікарі прогнозів не дають.

На цей час, додали у патрульній поліції Харкова, перехрестя вулиці Академіка Павлова, яке раніше заблокували підприємці ринку, встановивши на ньому свій намет, розблоковано.

Читайте також: Напад на журналіста в Черкасах: Комаров у комі вже 25 днів

Увечері 7 червня на території ринку "Барабашово" відбувся конфлікт між активістами "Національного корпусу", підприємцями ринку та його охороною. Група невідомих у кількості 50 осіб зайшла на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями. Згодом перемовини переросли у конфлікт.

Для врегулювання ситуації на місце події прибули посилені наряди батальйону особливого призначення та спецпідрозділ патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР.

На ранок 8 червня до медичних закладів звернулось 8 осіб із травмами. До Московського відділу поліції із заявою щодо спричинення тілесних ушкоджень звернувся один громадянин.

3 червня депутат і бізнесмен Олександр Фельдман звернувся до Президента України зі скаргою на провокації з боку Нацкорпусу, який, за його словами, свого часу вимагав в нього 1 мільйон доларів США за "захист і спокій", а отримавши рішучу відмову, вирішив розв’язати питання силовими провокаціями, залякуваннями та рейдерством з використовуванням димових шашок та вибухових пакетів.

Лідер обласного осередку "Національного корпусу" Костянтин Нємічев вважає звинувачення Фельдмана чорним піаром, спрямованим проти Нацкорпусу і пов’язаним зі стартом виборчої кампанії.

Торговельний центр "Барабашово" - найбільший у Східній Європі, де працюють підприємці з 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-