Суд у справі екс-торнадівців відклали через їхні скарги

Суд у справі екс-торнадівців відклали через їхні скарги

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва переніс на 27 червня підготовче засідання у справі щодо екс-бійців “Торнадо” за бунт в Лук‘янівському СІЗО через скарги обвинувачених на неналежні умови перебування в залі суду.
Про це оголосив у залі суду головуючий суддя Павло Слободянюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Суд вважає необхідним відкласти розгляд справи, для того, щоб надати можливість технічним службам, які відповідають за облаштування відповідних умов, облаштувати вказаний скляний бокс таким чином, щоб обвинувачені повноцінно реалізовували своє право на захист. З приводу наступної дати засідання - 27 червня 16.00”, - сказав Слободянюк.

Він зазначив, що відповідне рішення суд ухвалив “з урахуванням неодноразових заяв обвинувачених, а також після встановлених судом на початку засідання очевидних ознак того, що значна кількість обвинувачених не може перебувати у відповідному приміщенні, в якому утримуються зараз особи, що перебувають під вартою”.

Читайте також: Суд почав засідання у справі екс-бійців “Торнадо”

Слободянюк також звернув увагу на те, що у боксі в залі суду 9 обвинувачених повинні утримуватися таким чином, “щоб спілкуватися з захисниками”.

Обвинувачені, зокрема, скаржилися на неналежні умови утримання, транспортування до зали суду та зазначали про порушення їхніх прав.

Таким чином, обвинувачені та їхні захисники попросили суд створити належні умови проведення підготовчого судового засідання.

Водночас суд відмовив у задоволенні кількох клопотань сторони захисту про відвід складу суду.

На засіданні також була присутня Надія Савченко, яка зазначила, що прийшла “як народний депутат підтримати хлопців”.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня 2018 року під час етапування екс-бійців "Торнадо" під Лук'янівським СІЗО сталися сутички. У підсумку трьох екс-бійців батальйону "Торнадо", яких тримали в Лук'янівському СІЗО в Києві, етапували, а інших посадили в карцер.

Як поінформували в Мін'юсті, внаслідок застосування бійцями саморобних вибухових пакетів постраждав один із правоохоронців. Також повідомлялося, що "торнадівці" облили бензином одного з правоохоронців і погрожували підпалити його.

Після бунту замінили керівництво Лук'янівського СІЗО. Чотирьом екс-бійцям роти "Торнадо" та двом співробітникам Лук'янівського СІЗО повідомили про підозру у справі про бунт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-