Суд почав засідання у справі екс-бійців “Торнадо”

Суд почав засідання у справі екс-бійців “Торнадо”

Фото
Укрінформ
У Шевченківському районному суді Києва почалося підготовче засідання у кримінальному провадженні щодо екс-бійців “Торнадо”, які обвинувачуються у низці тяжких злочинів.
Підготовче засідання проводить колегія суду в складі суддів Павла Слободянюка, Віталія Циктіча та Євгена Мартинова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У справі 9 обвинувачених: Руслан Оніщук, Данііл Ляшук, Борис Гульчук, Максим Глєбов, Микита Куст, Анатолій Пламадяла, Ілля Холод, Микола Цукур та Максим Бистрицький.

Вони обвинувачуються, зокрема, у посяганні на життя працівника правоохоронного органу, незаконному поводженні зі зброєю, масових заворушеннях, опорі представнику влади, працівнику правоохоронного органу, втечі з місця позбавлення волі або з під-варти.

Читайте також: Екс-торнадівцю Пугачову винесли вирок

У залі суду присутні захисники обвинувачених, перекладач та один з потерпілих.

Суд над торнадівцями / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня 2018 року під час етапування екс-бійців "Торнадо" під Лук'янівським СІЗО сталися сутички. У підсумку трьох екс-бійців батальйону "Торнадо", яких тримали в Лук'янівському СІЗО в Києві, етапували, а інших посадили в карцер.

Як поінформували в Мін'юсті, внаслідок застосування бійцями саморобних вибухових пакетів постраждав один із правоохоронців. Також повідомлялося, що "торнадівці" облили бензином одного з правоохоронців і погрожували підпалити його.

Після бунту замінили керівництво Лук'янівського СІЗО. Чотирьом екс-бійцям роти "Торнадо" та двом співробітникам Лук'янівського СІЗО повідомили про підозру у справі про бунт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-