Реформа Суспільного має продовжуватися — радник Зеленського

Реформа Суспільного має продовжуватися — радник Зеленського

Укрінформ
Реформування Суспільного мовлення обов’язково треба продовжувати, адже країні необхідний незалежний канал, який буде доносити інформацію до глядачів.

Про це сказав радник Президента Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв під час круглого столу "Свобода слова в Україні: виклики та можливі рішення" з нагоди Дня журналіста, який проходить в Укрінформі.

"Я знаю багатьох людей, які там працюють і намагаються зробити його чимось кращим. Звичайно, реформу треба продовжувати. Якщо там є якась бюрократія, яка заважає розвиватися, то треба сідати і це обговорювати, вирішувати, як ми будемо все це спрощувати. Знаю, що там багато позитивних зрушень було і керівництво стало більш вільне", - сказав Потураєв.

На його переконання, суспільний мовник має бути, бо це інформаційна зброя. Але нині варто добре подумати над тим, як його можна підсилити, наголосив радник Президента.

"Він має бути конкурентноздатний по відношенню до великих комерційних каналів. Ми повинні усі разом працювати, щоб у суспільного був рейтинг, був шер, бо я все ж таки телевізійник — я за шер. Давайте вирішувати, рахувати чи закріплювати якийсь відсоток ВВП в якості захищеної статті", - запропонував Потураєв.

Окрім того, він закликав звертати увагу на ситуацію щодо українських ЗМІ на окупованих Росією територіях України, де важко знайти український сигнал, а російське телебачення транслюється без проблем і впливає на свідомість місцевих жителів так, як це вигідно РФ.

"Ще під час передвиборчої кампанії Володимир Зеленський говорив, що треба робити незалежною редакційну політику”, - нагадав радник Президента.

Читайте також: Медійна сфера має контролюватися не тільки державою — Біденко

При цьому він закликав називати речі своїми іменами та визнати, що нині медійна система є залежною від олігархів.

На його переконання, деолігархізація має відбуватися не жорстко. Як варіант, це може бути ухвалення певного закону, який сприятиме підтримці свободи слова. І це питання варто широко обговорювати, перш ніж ухвалювати.

"В команді є фахівці. Ми всі з вами на одній хвилі, в одному інформаційному полі і з бажанням вирішувати одні й ті ж самі проблеми”, - запевни радник президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-