Екс-директору Харківського бронетанкового оголосили підозру в розтраті

Екс-директору Харківського бронетанкового оголосили підозру в розтраті

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у розтраті майна екс-директору Харківського бронетанкового заводу і його заступнику.
Про це поінформував під час прес-конференції у четвер керівник САП Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора у процесуального керівника була оголошена підозра у розтраті майна, яке спричинило шкоду у сумі 9 млн грн, колишньому гендиректору Харківського бронетанкового заводу та його чинному першому заступнику, який займає посаду головного інженера", - сказав він.

Холодницький додав, що найближчим часом прокурор внесе до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів.

За його словами, підозра була оголошена у справі стосовно розкрадань в "Укроборонпромі", яка була передана з Генпрокуратури до НАБУ ще у вересні 2016 року, однак слідство в якій не проводилося. Пізніше, після розслідування журналістів "Bihus.info", справа була передана на дорозслідування до ДБР.

Читайте також: Справа Укроборонпрому: детективу НАБУ оголосили підозру

"Усі слідчі дії, які могли бути проведені, мали були проведені протягом 2017-2018 років. Експертиза, яка проведена слідчими ДБР протягом фактично двох тижнів, могла бути проведена ще у 2017 році", - зазначив він.

"Матеріали, які були надані у 2016 року в НАБУ, прокурори САП не бачили, вони були приховані від прокурорів САП і процесуальних керівників, і вказані матеріали завдяки розслідуванню пана Бігуса стали відомі, власне, не лише широкому загалу, але й прокуратурі", - наголосив Холодницький.

Як повідомлялося, в оприлюдненій 11 березня четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати проблемні питання.

У розпорядженні журналістів опинилося телефонне листування, у якому йшлося про те, що Рогоза і його партнер Віталій Жуков давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. При цьому фірма спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Зокрема, в листуванні Рогози і Жукова йдеться про хабар у вигляді автомобіля BMW для співробітника столичного главку СБУ Дмитра Москаленка.

У листуванні згадуються перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, детективи бюро Дмитро Литвиненко і Олег Борисенко, а також позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

Після виходу цього сюжету в НАБУ заявили, що розпочали службове розслідування за озвученими фактами. У бюро стверджують, що жоден з їхніх співробітників не брав хабарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-