Інформвійна з РФ деструктивна, як радіація - Джапарова

Інформвійна з РФ деструктивна, як радіація - Джапарова

Укрінформ
Міжнародна спільнота недооцінює когнітивний вплив РФ, а цьому питанню варто приділяти більше уваги.
На цьому наголосила перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова на засіданні круглого столу "Свобода слова в Україні: виклики та можливі рішення" з нагоди Дня журналіста, який проходить в Укрінформі.

“Інформаційна війна триває. Ми часто кажемо, що вона як радіація, ми її не бачимо, але вона має дуже деструктивний вплив. Когнітивна війна недооцінена, тому що здебільшого всі фокусуються на кібербезпеці, на цьому вимірі”, - сказала Джапарова.

За її словами, інформація має надзвичайно важливий вплив.

Представниця МІП приділила особливу увагу темі репресивних дій РФ в окупованому Криму, де “зачистили” класичну незалежну журналістику, а тепер репресують громадянських журналістів.

Джапапова також звернула увагу на те, що в Україні ситуація зовсім інша. Мінінформполітики, як і обіцяло його керівництво, не стало відомством, яке тисне на ЗМІ, бо там вважають, що найкращою зброєю є свобода слова та правда.

Читайте також: Джапарова порахувала, скільки домовленостей з Україною порушила РФ

Звісно, додала вона, у бік МІП часто лунають претензії щодо неефективності, але при наявних ресурсах відомство робить усе від нього можливе.

Як повідомлялося, 6 червня в Україні відзначають День журналіста. Свято встановлено 25 травня 1994 року указом Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-