Епіфаній: Українці повинні мати тверду і непохитну віру в перемогу

Епіфаній: Українці повинні мати тверду і непохитну віру в перемогу

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній впевнений, що українці здолають всі випробування на шляху до перемоги.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу, відповідаючи на запитання про побоювання українців через можливу зміну курсу держави на Росію, у війні з якою на Донбасі Україна зазнала великих втрат.

“Ми боролися і надалі будемо боротися за те, щоб в Україні запанував справедливий мир. А справедливий мир може запанувати тільки через перемогу, бо якщо ми можемо капітулювати – це теж буде мир, але в неволі”, - зазначив митрополит Епіфаній.

Він наголосив, що український народ засвідчив неодноразово, що прагне мати свою єдину незалежну європейську Українську державу. “І на вівтар цієї незалежності, цієї європейськості покладено вже дуже багато людських життів – не тільки в останні роки, а й загалом протягом усієї історії, – наших славних героїв, воїнів, які віддали своє життя не тільки за свою землю, а й за свою родину і загалом – за кожного із нас. І тому ми повинні мати тверду і непохитну віру в нашу загальну перемогу”, - наголосив глава ПЦУ.

Читайте також: Нацменшини можуть молитися рідною мовою – предстоятель ПЦУ

Звичайно, визнав митрополит Епіфаній, є і будуть випробування на цьому шляху, але українці повинні бути переконані в тому, що пройдуть ці випробування і в підсумку матимуть те, чого прагнуть.

“Усі хочуть, щоб це відбулося вже й одразу, але, на жаль, напевно що Господь, можливо, попускає нам такі випробування, щоб ми, пройшовши їх, стали ще більш духовно сильними. Але я вірю в те, що в майбутньому все у нас буде добре”, - підсумував предстоятель ПЦУ.

Повний текст інтерв’ю з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм буде оприлюднено на сайті Укрінформу найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-