Священники ПЦУ не отримують зарплату, але вільні від

Священники ПЦУ не отримують зарплату, але вільні від "церковних" внесків – Епіфаній

Укрінформ
Священники Православної церкви України не отримують заробітної платні, але й не роблять відрахувань у центр.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав митрополит Київський і всієї України Епіфаній, відповідаючи на запитання про те, якою є економічна модель церкви і чи є заробітна платня у священиків.

«Поки що не йдеться про запровадження якоїсь загальної платні священникам. Протягом останніх місяців ми обговорювали дане питання. Воно складне, фінанси завжди є складним питанням, бо у структурі нашої церкви немає внесків з боку єпархіальних управлінь (тобто єпархії, обласні адміністративні одиниці, не роблять відрахувань у митрополію, в центральний апарат – ред.)», - зазначив владика Епіфаній.

Митрополит розповів, що для єпархій не було визначено внески до центру.

Читайте також: Епіфаній пояснив, чому недоречно скликати Помісний собор

«І навіть єпархію, яку я очолював до обрання - Переяслав-Хмельницьку, - я також звільнив від внесків до єпархіального управління, бо є парафії багаті, а є бідні, де священник практично на межі виживання. І тому зараз вони не платять централізовано благочинних внесків, але вони збирають певний фонд і використовують ці кошти на допомогу бідним священникам. Бо централізовано ми не можемо на даному етапі забезпечувати священнослужителів зарплатами… Церква в Україні відділена від держави і тому священник на місці виживає, у більшості випадків, за рахунок тих пожертв, які вносять звичайні парафіяни. І це не тільки на утримання священнослужителів, - це на утримання храму, інших будівель», - розповів митрополит Епіфаній.

Повний текст інтерв’ю з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм буде оприлюднений на сайті Укрінформу найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-