ПЦУ надала доказ ліквідації УПЦ КП

ПЦУ надала доказ ліквідації УПЦ КП

Відео
Укрінформ
Православна церква України оприлюднила підтвердження факту ліквідації Української православної церкви Київського патріархату.

Відповідне відео розміщено на Youtube-каналі ПЦУ.

“Помісний Собор УПЦ Київського Патріархату 15.12.2018 р. - аудіо та відео, які спростовують твердження, що “такого Собору не було”, - зазначається в коментарі до відео.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року в Києві відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія.

У ході Собору до складу новоствореної церкви увійшли Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату.

Читайте також: Указ Епіфанія: Документи від УПЦ КП після 30 січня 2019 року — недійсні

На початку січня 2019 року новостворена церква отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.

Однак 14 травня почесний патріарх Філарет оприлюднив звернення, у якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він залишається чинним патріархом. Також Філарет додав, що Епіфаній порушує домовленості, нібито досягнуті на об'єднавчому Соборі 15 грудня, що призвело до двовладдя у ПЦУ. За його словами, Епіфаній має нести відповідальність за зовнішнє представництво церкви, а патріарх - за внутрішнє церковне життя в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-