Глава поліції Київщини пішов у відставку, начальників на місцях відсторонили — Князєв

Глава поліції Київщини пішов у відставку, начальників на місцях відсторонили — Князєв

Укрінформ
Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов подав у відставку у зв'язку із загибеллю 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому, у пораненні якого підозрюють правоохоронців.

Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв на брифінгу вночі після акціїї під стінами МВС щодо вимоги покарати винних у смерті дитини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз було прийнято мною рішення й узгоджено з міністром, враховуючи те, що генерал Ценов годину тому звернувся до мене з рапортом про відставку, воно було узгоджене і буде прийнято таке кадрове мною рішення через 10 хвилин", - зазначив він.

Князєв висловив співчуття рідним померлої дитини.

Читайте також: Зеленський - про вбивство п'ятирічного хлопчика: Жодної спроби зам'яти справу

У свою чергу керівник поліції Київщини Дмитро Ценов заявив, що як керівник поліції Київщини несе відповідальність за дії своїх підлеглих.

"Тому я звернувся до голови Національної поліції з рапортом про відсторонення мене від займаної посади та прошу голову Національної поліції направити мене в найтяжчу точку нашої держави, а саме у місця проведення ООС", - зазначив Ценов.

Також стало відомо, що керівники Переяслав-Хмельницького відділу поліції Київщини були відсторонені від виконання службових обов’язків, вирішується питання щодо їхнього подальшого перебування в органах поліції.

Про це повідомляє сайт Міністерства внутрішніх справ.

«Керівництво МВС та Національної поліції України висловлює співчуття рідним 5-річного Кирила з приводу його смерті та запевняє, що максимально сприятиме у розслідуванні трагедії. Підозрювані у смертельному пораненні 5-річного хлопчика у місті Переяслав-Хмельницький Київської області, – були затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Поліція доклала максимальних зусиль у збиранні доказів для слідчих попри те, що самі підозрювані особи – не сприяють слідству», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Київщині затримали поліцейських, які стріляли у 5-річного хлопчика

Крім того, голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що його відомство максимально сприятиме розслідуванню трагедії.

«Такі дії несумісні з присягою та гідністю поліціянта. Ми розраховуємо на найжорсткіше покарання для винних», – сказав Князєв.

Читайте також: Більше сотні активістів мітингують під МВС через вбивство 5-річного хлопчика

Як повідомлялося, напередодні у реанімаційне відділення лікарні в Переяславі-Хмельницькому доставили 5-річного хлопчика з тяжкими травмами голови. Медпрацівники виявили в дитини вогнепальне поранення.

Згодом було встановлено, що до інциденту причетні працівники поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-