Більше сотні активістів мітингують під МВС через вбивство 5-річного хлопчика

Більше сотні активістів мітингують під МВС через вбивство 5-річного хлопчика

Фото, відео
Укрінформ
Більше сотні активістів під стінами Міністерства внутрішніх справ вимагають покарання винних у смерті 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому, у пораненні якого підозрюють правоохоронців.

Активісти вигукують гасла "Авакова у відставку", запалюють різнокольорові фаєри, також кілька разів було чути вибухи на кшталт петард, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Крім того, люди ставлять на ганку перед входом до будівлі МВС м'які іграшки, здебільшого ведмедиків, квіти, запалюють лампадки. Також попід дверима міністерства виставлено написані від руки на папері формату А4 червоним кольором плакати з надписами: "Мені було 5, а скільки дадуть вбивцям?", "ми не дамо покривати вбивцям", "Я грався на подвір'ї" та інші.

У ході акції активісти провели "Хвилину мовчання" та увімкнули колискову.

Читайте також: Зеленський - про вбивство п'ятирічного хлопчика: Жодної спроби зам'яти справу

Люди здебільшого стверджують, що прийшли на акцію, бо побачили відповідні заклики в соцмережах після того, як стало відомо, що дитина померла у лікарні.

"Ми вимагаємо звільнення керівництва силових відомств, зокрема Арсена Авакова, ми прагнемо і вимагаємо, ясно, що через інструмент виборів, отримання таких посад адекватними та спроможними людьми, які б не на словах, а на ділі почали реформу правоохоронних органів, і, зокрема, (вимагаємо - ред.) відповідальності по конкретним винним поліціянтам у цьому злочині, щоб усе було відповідно до букви закону і справедливо", - розповів один з учасників акції Владислав Грезєв.

Читайте також: Вбивство 5-річного хлопчика: Гройсман вимагає жорсткого покарання

У свою чергу інший активіст у футболці з надписом "Хто замовив Катю Гандзюк?" Артур Кравченко зазначив - головне, аби справу вбивства хлопчика "не злили".

"Я прийшов для того, щоб заявити свою думку про те, що керівництво Нацполіції та міністр МВС роблять свою роботу погано. Це вже переходить межі. Ми бачимо, що справи саботують, справи підміняють і т.д., тобто вони просто захищають своїх працівників", - переконаний учасник акції.

Вхід до будівлі охороняють поліціянти.

Рух вулицею Богомольця наразі не перекрито, учасники акції розташовуються на тротуарах.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня до реанімаційного відділення КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» доставили хлопчика із тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньомозкової гематоми, перелому скроневої кістки.

3 червня дитина померла.

Більше сотні активістів мітингують під МВС через вбивство 5-річного хлопчика \ Фото: Anatolii Siryk, Ukrinform

Поліціянти встановили, що 31 травня близько 16 години четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч місця свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови.

Водночас у прес-службі ДБР уточнили, що згідно з проведеним оперативним втручанням медпрацівників було встановлено наявність у хлопчика проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови.

У поліції зазначали, що вжитими заходами слідчих та оперативних працівників поліції вдалося встановити обставини події, виявити предмети та інші речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина отримала травму голови внаслідок випадкового пострілу.

Двоє підозрюваних у важкому пораненні 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому затримані поліцією в порядку статті 208 КПК. Це поліціянти, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп‘яніння. Затримані перебувають у відділку поліції, де з ними проводять першочергові слідчі дії.

Надалі усі зібрані докази та свідчення будуть передані за підслідністю в ДБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-