Помер колишній начальник артилерії полку

Помер колишній начальник артилерії полку "Азов" Ігор Прозапас

Фото
Укрінформ
У неділю, 2 червня, раптово помер колишній заступник командира полку "Азов" із застосування артилерії Ігор Прозапас (позивний "Кіхот").

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Окремого загону спецпризначення Нацгвардії України "Азов".

"Із сумом повідомляємо, що трагічно та передчасно обірвалося життя колишнього бійця полку "Азов" Ігора Прозапаса на позивний "Кіхот", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, "Кіхот" долучився до "Азову" у 2015 році, був яскравим представником нової військової еліти, представляв покоління справжніх бойових офіцерів. "Кіхот" обіймав посаду заступника командира "Азову" із застосування артилерії.

"Під авторством друга Кіхота вийшло кілька наукових статей, наприклад про систему управління вогнем ISTAR у сучасному військовому конфлікті... Висловлюємо найщиріші співчуття рідним Кіхота та всім, хто його знав. Це непоправна втрата для всієї України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Радіо Свобода, Прозапас помер 2 червня - за попередніми даними, від серцевого нападу.

Видання також повідомляє, що Ігор Прозапас – із Запоріжжя, він історик за фахом, завжди займав сильну проукраїнську позицію, був активним учасником Революції Гідності. На фронт пішов добровольцем у 2014 році, як і його старший брат – Валерій Прозапас.

Із 2015 року Ігор Прозапас перейшов на службу до полку "Азов". Після понад 4-х років служби у зоні бойових дій Ігор Прозапас звільнився із лав Збройних сил України.

Побратими Ігоря Прозапаса кажуть, що він був "ідеалом офіцера" у їхньому розумінні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-