Суд переніс засідання у справі Савченко-Рубана на 19 червня

Суд переніс засідання у справі Савченко-Рубана на 19 червня

Укрінформ
Броварський районний суд Київської області відклав розгляд справи народного депутата Надії Савченко і керівника громадської організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана на 19 червня.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат Савченко Володимир Рубан.

"Одна із суддів пішла у відпустку, тому засідання відклали на 11 год. 30 хв 19 червня", - сказав він.

Адвокат додав, що під час наступного судового засідання, серед іншого, будуть розглянуті клопотання прокуратури щодо зміни Савченко і Рубану запобіжних заходів на тримання під вартою.

Як повідомлялося, Броварський суд Київської області ухвалив рішення звільнити з-під варти Володимира Рубана та Надію Савченко в залі судових засідань. Суд прийняв таке рішення через те, що термін запобіжного заходу закінчився, а новий не було обрано.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ "Майорське". За інформацією правоохоронних органів, він намагався вивезти з окупованої території Донецької області велику партію зброї. Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів.

Читайте також: Суд відмовився розглядати повторний арешт Савченко та Рубана

Савченко вважають спільницею Рубана. 22 березня 2018 року Верховна Рада України дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Того ж дня її затримали.

Савченко інкримінують низку злочинів, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу, зокрема вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-