Рада офіційно визнала Пласт

Рада офіційно визнала Пласт

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Закон "Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України".

Ухвалення відповідного рішення за основу та в цілому з техніко-юридичними поправками підтримали 228 народних депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цей закон вносить зміни до Законів «Про культуру» та «Про позашкільну освіту» з метою визначення формату державної підтримки Пласту.

Зокрема, статтю 15 Закону "Про позашкільну освіту" було доповнено положенням, згідно з яким визначено, що пластовий (скаутський) рух є одним із напрямків позашкільної освіти, який забезпечує громадянську освіту вихованців і слухачів у формі навчання через дію, через командну співпрацю і систему малих груп, навики життя в природі та волонтерську діяльність.

Водночас стаття 1 Закону "Про культуру" тепер містить новелу, за якою пластові виховні частини є організаційними осередками дітей і молоді, які є членами Пласту. Окрім того, стаття 8 акту доповнена частиною про те, що пластові виховні частини мають право на користування державними та комунальними закладами культури, позашкільними закладами освіти галузі культури на пільгових умовах, передбачених законодавством.

Читайте також: У Чернігові відкрилась унікальна виставка моделей військової техніки

Автори закону передбачають, що такі зміни зміни дозволять передбачити в діючому законодавстві Україні цивілізований формат співпраці між Пластом та центральними органами виконавчої влади, а також органами місцевого самоврядування, через державне визнання і підтримку Пласту.

Загалом, метою закону є врегулювання відносин центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування із Пластом, посилення громадянської освіти і національно-патріотичного вихованню молоді через пластовий (скаутський) метод.

Цей закон набуває чинності наступного дня після опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-