У Раді хочуть створити постійну комісію з контролю за резонансними справами

У Раді хочуть створити постійну комісію з контролю за резонансними справами

Укрінформ
Народний депутат із фракції “Самопоміч” Олена Сотник рекомендує створити у ВР постійну комісію з контролю за розслідуванням резонансних справ, зокрема, про напади на громадських активістів.
Про це політик зазначила у своєму дописі на Facebook.

“Останнє засідання ТСК у справах нападів на активістів. Сьогодні (23 травня — ред.) о 13:00 у Верховній Раді у членів комісії останній шанс задати питання правоохоронній системі щодо справи Каті Гандзюк. На жаль, із закінченням каденції ми маємо завершити звіт, це означає, що справи по нападам на активістів залишаться без контролю. Принаймні якщо наступна каденція не вирішить, що треба продовжити подібну практику. Моя рекомендація — мати постійну комісію по контролю за розслідуванням резонансних справ. Щоб не розслаблялися”, — зазначила Сотник.

Водночас вона додала, що має “дуже багато питань — від зміни запобіжних заходів фігурантам, зміни кваліфікацій й відчутності підозр іншим фігурантам справи Каті (Гандзюк)”.

Як повідомляв Укрінформ, Рада створила цю ТСК із розслідування нападів на активістів 6 листопада минулого року та визначила терміном її діяльності три місяці. Голова ТСК Борислав Береза згодом заявляв, що під час звіту пропонуватиме парламенту продовжити її роботу ще щонайменше на три місяці.

28 лютого ВР затвердила звіт ТСК і продовжила її роботу ще на три місяці.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані п'ятеро людей: Микита Грабчук, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін, а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Читайте також: Справа Гандзюк: ГПУ подасть до Інтерполу документи на екстрадицію Левіна

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

25 квітня стало відомо, що підозру Мангеру змінили - на "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

Генпрокуратура 7 травня направила до суду обвинувальний акт щодо п'ятьох осіб, яких підозрюють у нападі на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-