Журналіст Вахтанг Кіпіані став першим лауреатом премії імені Гонгадзе

Журналіст Вахтанг Кіпіані став першим лауреатом премії імені Гонгадзе

Фото
Укрінформ
Першим лауреатом премії імені Георгія Гонгадзе для журналістів став Вахтанг Кіпіані.

Церемонія нагородження відбулася в Національному музеї Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Премія імені Георгія Гонгадзе покликана підтримати журналістів, які дотримуються цінностей незалежної журналістики. Ми з Георгієм почали свою журналістську діяльність на початку незалежності - у час, коли були вільні творити і реалізовувати нові форми на медійному українському ринку, що лише зароджувався. Георгій був бійцем на медійному фронті й намагався творити нові сенси та форми в журналістиці. Він не боявся ризикувати і завжди діяв з позиції відваги", - сказала під час церемонії нагородження дружина Георгія Гонгадзе, журналістка, головна редакторка та керівниця української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе.

До складу журі премії імені Гонгадзе 2019 року ввійшли: Мирослава Гонгадзе, Андрій Курков, Олена Притула, Микола Демченко, Євген Глібовицький, Алла Лазарева, Олександр Саврук, Лариса Денисенко, Сергій Плохій.

До списку номінантів на здобуття премії цього року увійшов 21 український журналіст. Згодом журі оголосило короткий список. До нього ввійшли журналісти Вахтаг Кіпіані, Тарас Прокопишин та Сергій Рахманін.

Премія імені Георгія Гонгадзе - це концептуальна нова відзнака у сфері журналістики, заснована 2019 року Українським ПЕН у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи та виданням «Українська правда». Премія покликана підтримати тих журналістів, які дотримуються принципів та цінностей незалежної журналістики, демонструють професійність, компетентність, інноваційність, створюють матеріали, що ведуть до вирішення або розуміння певних проблем у суспільстві, до змін у країні, а також роблять суттєвий внесок у розвиток медіа-середовища в цілому. Претендувати на премію можуть лише журналісти, які працюють в Україні і протягом останніх 5 років лишалася в професії.

Читайте також: В Україні започаткували журналістську премію імені Гонгадзе

Сума винагороди для лауреата складає $3000.

Премія імені Гонгадзе присуджується раз на рік 21 травня - у день народження Георгія Гонгадзе. Цьогоріч журналісту мало б виповнитися 50 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-