В Україні започаткували журналістську премію імені Гонгадзе

В Україні започаткували журналістську премію імені Гонгадзе

Укрінформ
Український ПЕН-клуб спільно з Асоціацією випускників Бізнес-школи Києво-Могилянської академії та “Українською правдою” започаткували премію імені українського журналіста Георгія Гонгадзе.
Про це на презентації проекту поінформувала українська письменниця, правозахисниця та член журі премії Лариса Денисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Премією імені Гонгадзе відзначатимуть журналістів за інноваційність, відданість цінностям та стандартам незалежної журналістики.

“Це відданість принципам і цінностям незалежної журналістики, професійність, компетентність в тому що ти робиш, як говориш до людей. Це інноваційність, і ми якраз наполягаємо на тому, що це один з основних критеріїв, не скасовуючи решти, суттєвий внесок у розвиток медіажанру чи середовища в цілому, створення матеріалів, що призвели до вирішення або розуміння проблем у суспільстві та змін в країні”, - сказала Денисенко.

Читайте також: Перший тур виборів пройшов без масових порушень прав журналістів – ІМІ

Передбачається, що розмір премії становитиме 3 тисячі доларів США. Премія вручатиметься щорічно. Лауреатів премії обиратиме журі, яке спочатку формуватиме довгий список претендентів, а потім короткий з трьох основних претендентів.

Цього року до складу журі увійшли президент українського ПЕН Андрій Курков, дружина Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе, Лариса Денисенко, Микола Демченко, Євген Глібовський, Алла Лазарева, Олександр Саврук, Сергій Плохій.

Першого лауреата премії імені Георгія Гонгадзе планують оголосити вже 21 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-