Вступна кампанія: МОН дало роз'яснення щодо сільського коефіцієнта

Вступна кампанія: МОН дало роз'яснення щодо сільського коефіцієнта

Укрінформ
Абітурієнти, які мають право на сільський коефіцієнт (СК), мусять підтвердити це довідкою про реєстрацію місця проживання, проте на 2019 рік МОН зняло обмеження терміну реєстрації у селі для нарахування коефіцієнта.
Таке роз’яснення надав очільник директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров, повідомляє прес-служба МОН.

«Цього року, як і раніше, серед коригувальних коефіцієнтів є сільський – для тих вступників, що зареєстровані в селі та в рік вступу отримали повну загальну середню освіту в школі, розташованій на території села. СК дорівнює 1,02 та 1,05 – для спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави. Щоб підтвердити право на сільський коефіцієнт, вступнику треба буде завантажити в електронний кабінет або подати разом з паперовою заявою Довідку про реєстрацію місця проживання особи. Її форма є в додатку 13 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою КМУ від 2 березня 2016 року № 207», – пояснив Шаров.

Він окремо звернув увагу, що сільський коефіцієнт поширюється лише на села і не передбачається для селищ.

Читайте також: На Вінниччині планують оздоровити половину школярів

Перелік шкіл, учні яких мають право на сільський коефіцієнт, буде завантажено в ЄДЕБО. В електронних кабінетах випускників таких закладів автоматично з’являтиметься повідомлення про можливість застосування сільського коефіцієнту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-