На Вінниччині планують оздоровити половину школярів

На Вінниччині планують оздоровити половину школярів

Укрінформ
На Вінниччині цьогоріч планують забезпечити літнім відпочинком та оздоровленням щонайменше 50% школярів, а дітей-сиріт і дітей, чиї батьки загинули в зоні бойових дій на сході України – стовідсотково.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

«За даними органів статистики, в області проживають 173,4 тис. дітей віком 7-17 років, що перевищує минулорічний показник майже на три тисячі. З них майже 92,4 тис. належать до пільгової категорії та потребують підтримки і допомоги держави. На жаль, майже удвічі збільшилась кількість дітей, батьки яких загинули в зоні проведення бойових дій на сході України. Також майже вдвічі зросла чисельність дітей учасників АТО/ООС. На сьогодні таких дітей в області понад 6 тисяч. Наше завдання у цьому році – забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами не менше 50% дітей шкільного віку, а дітей-сиріт і дітей, чиї батьки загинули в зоні бойових дій на сході України – стовідсотково», - повідомила Заболотна.

За її словами, цього року на Вінниччині до прийому дітей готуються 14 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку. Також заплановане надходження 1000 путівок до дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія».

Читайте також: Бердянськ цього сезону очікує на понад 1,5 мільйона відпочивальників

З обласного бюджету на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій цього року виділено майже 13 млн грн, що на 5 млн грн більше, ніж у 2018 році. Основну частку в оздоровчій кампанії складає фінансування, передбачене у місцевих бюджетах. За попередніми даними, його обсяги становлять понад 20 млн грн. Це на 1,5 млн грн більше, аніж торік.

Що стосується пришкільних таборів, то вони працюватимуть з 25 травня до 21 червня. Планується, що вони діятимуть при 264 навчальних закладах, що на 24 більше, аніж минулого року. Очікується, що їх відвідають близько 22 тис. дітей.

Фото: otdux.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-