Рада провалила антитютюновий законопроект

Рада провалила антитютюновий законопроект

Укрінформ
Верховна Рада відхилила законопроект №4030а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту громадського здоров'я від шкідливого впливу тютюнового диму)".

Голова ВР Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування відповідний законопроект, але жодного разу він не набирав більше 200 голосів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою законопроекту № 4030а було заборонити розміщення сигарет у вітринах магазинів, удосконалити захист українців від тютюнового диму в громадських місцях, зокрема, збільшити перелік бездимних громадських місць.

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та до Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення".

Читайте також: Під Радою активісти вимагають ухвалити антитютюновий законопроект

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок уранці активісти влаштували біля будівлі Верховної Ради акцію із закликом ухвалити антитютюновий законопроект №4030а, який планують розглядати у першому читанні вперше за три роки. Організаторами заходу виступили представники ГО "Життя" та коаліції "За вільну від тютюнового диму Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-