Джуліані присвоїли звання почесного мера містечка на Київщині

Джуліані присвоїли звання почесного мера містечка на Київщині

Укрінформ
Адвокату президента США Дональда Трампа, колишньому меру Нью-Йорка Рудольфу Джуліані присвоїли звання почесного мера Анатевки - населеного пункту на Київщині, побудованого на кошти єврейської громади.

Про це повідомив у Facebook головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман.

"З величезним піднесенням ми сприйняли звістку про майбутній візит Рудольфа Джуліані в Україну. В рамках запланованого візиту пан Джуліані прийняв запрошення нашої громади та організації American Friends of Anatevka, надавши нам велику честь. На зустріч в Анатевці, призначену на завтра, були запрошені сотні поважних членів єврейської громади, депутати українського парламенту, бізнесмени, журналісти, студенти, іноземні гості", - зазначив він.

За словами Асмана, візит був запланований на 14 травня не випадково - рік тому саме в цей день з ініціативи президента США Дональда Трампа посольство США в Ізраїлі було перенесено до Єрусалиму. На честь цієї події, після лекції Джуліані про ситуацію на Близькому Сході, планувалася закладка парку тристоронньої дружби - Україна-США-Ізраїль. Цю ідею довелося відкласти, повідомив головний рабин.

"Рудольф Джуліані відомий у всьому світі як борець за права людини; він неодноразово надавав всебічну підтримку важливим єврейським ініціативам. Саме тому ми прийняли рішення про присвоєння Рудольфу Джуліані звання почесного мера Анатевки - нашого історичного містечка, оспіваного Шолом-Алейхемом, батьківщини Скрипаля на даху. Всупереч обставинам, сподіваємося, що він прийме це звання. Це було б великою честю для Анатевки і для всієї єврейської громади", - додав Асман.

Читайте також: Клімкін прокоментував пристрасті навколо візиту Джуліані до Києва

Як повідомляв Укрінформ, особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані раніше заявляв про свій намір відвідати Київ для зустрічі із новообраним президентом України Зеленським, щоб переконати українську владу почати розслідування, пов'язане з інтересами президента США Дональда Трампа щодо втручання РФ у президентські вибори в 2016 році. Згодом Джуліані скасував свій візит до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-