Єпископа УПЦ КП оштрафували на 850 гривень за

Єпископа УПЦ КП оштрафували на 850 гривень за "замах на Філарета"

Укрінформ
Суд оштрафував на 850 гривень позаштатного єпископа Української православної церкви Київського патріархату Севастіана (Михайла Возняка) за напад на монахиню Варвару в резиденції патріарха Філарета.

Про це йдеться в матеріалах суду, пише LB.

Встановлено, що намісник Монастиря всіх святих Києва єпископ Севастіан близько 19:30 25 травня 2018 року прибув у приміщення Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату, розташованої на вул. Пушкінська, 36 у Києві. На суді він пояснив, що прибув в патріархію до Філарета і приніс йому книгу, зокрема видання "За лаштунками вівтаря, як далі жити?".

В коридорі церкви він зустрівся з черницею Варварою, яка його не пускала до Філарета, який трапезував на кухні.

Єпископ на грунті раптово виниклих до неї неприязних відносин дістав зі своєї сумки перцевий балончик зі сльозогінним газом і розпорошив його в обличчя черниці. Після скоєння злочину священик втік.

Читайте також: Папа Римський зобов’язав священиків повідомляти про випадки сексуальних домагань

Черниця Варвара отримала хімічний опік першого ступеня кон'юнктиви обох очей.

У суді Севастян щиросердно розкаявся і вибачився перед постраждалою.

Суд взяв до уваги його каяття, а також те, що священик займається суспільно корисною працею, задовільно характеризується за місцем служби і проживання, безпосередньо брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області, не перебуває на обліку у нарколога і психіатра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-