Напад на депутата БПП: суд дозволив арешт стрільця, йому загрожує до 7 років

Напад на депутата БПП: суд дозволив арешт стрільця, йому загрожує до 7 років

Укрінформ
Овідіопольський райсуд Одеської області розглянув 10 травня подання прокуратури і санкціонував арешт стрільця, що відкрив вогонь з вогнепальної зброї і завдав поранення в ногу народному депутату Олександру Урбанському.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі райсуду.

"Суд задовольнив клопотання слідчого та прокурора, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками ч. 4 ст.296 (хуліганство з застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України, і обрав стосовно підсудного Володимира Зінченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб", - зазначили в прес-службі суду.

Суд відхилив клопотання адвоката підозрюваного про внесення застави.

Свою вину підозрюваний не визнав, а його адвокат заявив про оскарження ухвали суду в апеляційному порядку.

Підсудному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

Читайте також: Поранений народний депутат каже, що в нього стріляли через гроші

Як повідомлялося, конфлікт між народним депутатом Урбанським і директором готелю, екс-головою Білгород-Дністровської райдержадміністрації Володимиром Зінченком стався увечері 7 травня під час приватної вечірки у готелі села Санжейка, на південній околиці Одеси. Урбанський отримав поранення в ногу з пневматичного пістолета. Від госпіталізації потерпілий відмовився.

Урбанський стверджує, що причиною інциденту з його пораненням стали гроші, не варто шукати в цьому політичне підгрунтя.

За його словами, до готелю прибув з друзями, сюди прийшов і Зінченко: "З виду можна було припустити, що нетверезий, що згодом і підтвердила експертиза. Запропонував нашим друзям вийти на розмову. Ми, бачачи, що Зінченко чимось "напружений", пішли слідом. Розмова йшла на підвищених тонах і стосувалася порядку оплати".

Також Урбанський зауважив, що Зінченко використовував нецензурні вислови, в тому числі й на адресу його дружини, а також намагався схопити Урбанського за шию, але отримав відсіч. Після цього Зінченко вихопив пістолет і двічі вистрілив в Урбанського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-