Європейська федерація ухвалила заяву щодо переслідуваних РФ українських журналістів

Європейська федерація ухвалила заяву щодо переслідуваних РФ українських журналістів

Укрінформ
Європейська федерація журналістів ухвалила спеціальну заяву солідарності з українськими журналістами, які переслідуються в Росії, Криму та на окупованому Донбасі.

Про це повідомив у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Перемога! Європейська федерація журналістів тільки що прийняла спеціальну заяву солідарності з українськими журналістами, які переслідуються в Росії, Криму та на окупованому Донбасі", - зазначив він.

За словами Томіленка, проти заяви виступили представники Росії та Франції. Однозначно на захист пропозиції НСЖУ та за солідарність з українськими колегами у своїх виступах закликали представники журналістських спілок Литви та Польщі і віце-президент ЄФЖ.

Томіленко додав, що абсолютна більшість делегатів Конгресу - понад 100 голосів- проголосували за заяву.

Читайте також: Томіленко заявляє про обшук у президента Академії Української преси

"Свободу Роману Сущенку, якого ув'язнено у Росії! Свободу ув'язненим на окупованому Донбасі Станіславу Асєєву і Олегу Галазюку! Свободу засудженому російською владою в Криму за професійну діяльність Миколі Семені! Свободу та припинення переслідувань громадянських кримськотатарських журналістів!" - зазначив голова НСЖУ.

Він також наголосив, що "нинішня заява міжнародної солідарності - це визнання, що журналісти своїх у біді не кидають".

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка незаконно заарештували в Москві 30 вересня 2016 року. Його засудили до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у шпигунстві.

Журналіста проекту Радіо Свобода "Крим. Реалії" Миколу Семену засудили в анексованому Росією Криму за журналістську діяльність до 2,5 років тюремного ув’язнення умовно та заборонили два роки займатися журналістською діяльністю.

Станіслав Асєєв – журналіст проекту Радіо Свобода "Донбас. Реалії". Зник у Донецьку 2 червня 2017 року. Майже через два місяці після зникнення сепаратисти повідомили про те, що журналіста заарештовано за підозрою в шпигунстві.

Проукраїнський блогер Олег Галазюк, який висвітлював події в ОРДЛО в соціальних мережах і співпрацював з деякими українськими виданнями, перебуває у полоні бойовиків в окупованому Донецьку вже більше року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-