Томіленко заявляє про обшук у президента Академії Української преси

Томіленко заявляє про обшук у президента Академії Української преси

Укрінформ
До президента Академії Української преси, члена НСЖУ Валерія Іванова прийшли з обшуком.

Про це у Facebook повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

“Національна спілка журналістів України засуджує обшуки у родині нашого авторитетного колеги, президента Академії української преси, члена НСЖУ Валерія Іванова!”, - написав Томіленко.

На його думку, обшук є спробою “публіки в погонах” помститися сину Валерія Іванова - Денису. Томіленко закликав керівництво МВС та Нацполіціі “відповідально поставитися до аргументованих заперечень, які уже надавав наш колега та його адвокат”. І додав, що вимагає “припинити свавільний тиск на людину з достойною репутацією”.

До цього Томіленко додав допис Валерія Іванова, який стверджує, що його звинуватили в участі в організованому злочинному угрупованні, яке займається незаконним збиранням свідчень про людей з метою отримання викупу. Разом з тим Іванов стверджує, що ніколи в житті не користувався месенджером, через який він, нібито, збирав ці дані.

Читайте також: У Дніпрі спалили авто головреда місцевої газети

На думку Деніса Іванова, обшук у його батьків пов'язаний із “проектами журналістських розслідувань, якими займалася група авторів”, і до яких він мав стосунок. Він припускає, що йдеться про публіцистичні матеріали з критикою роботи Нацполіці. Серед іншого у цих матеріалах йшлося про діяльність Євгена Шевцова, заступника начальника Головного слідчого управління Нацполіції.

Укрінформ звернувся за коментарями до правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-