МОН розробило порядок підвищення кваліфікації вчителів

МОН розробило порядок підвищення кваліфікації вчителів

Укрінформ
Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників .

Документ оприлюднений на сайті МОН

“Проект порядку спрямований на визначення механізмів, видів, форм, тривалості, періодичності, порядку оплати, умов і порядку визнання результатів підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників закладів освіти і науково-методичних установ незалежно від їх організаційно-правового статусу, форми власності та сфери управління, удосконалення правового регулювання діяльності закладів освіти, юридичних та фізичних осіб у сфері підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників”, – йдеться у повідомленні на сайті

Зокрема, порядком передбачено, що педагогічні (науково-педагогічні) працівники можуть підвищувати кваліфікацію як в Україні, так і за кордоном (крім держави, що визнана Верховною Радою України державою-агресором чи державою-окупантом).

Формами підвищення кваліфікації є інституційна (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева), дуальна, на робочому місці (на виробництві) тощо. Форми підвищення кваліфікації можуть поєднуватись.

Читайте також: МОН оголосило конкурс електронних підручників для школярів

Порядком визначено види підвищення кваліфікації, яким може бути як навчання за програмою підвищення кваліфікації; так і стажування, в тому числі і наукове, участь у семінарах, практикумах, тренінгах, вебінарах, майстер-класах тощо.

Проходити підвищення кваліфікації можна буде як в закладі освіти, так і у фізичної особи підприємця, що надає освітні послуги з підвищення кваліфікації педагогічним (науково-педагогічним) працівникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-