У Омеляна пропонують відновити обов'язковий техогляд авто

У Омеляна пропонують відновити обов'язковий техогляд авто

Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури запропонували з 2022 року відновити обов'язковий техогляд особистих автомобілів і зауважують, що це відповідає вимогам Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
Про це йдеться у відповідному законопроекті, опублікованому на сайті міністерства.

"Транспортні засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більше ніж дев’ять із місцем водія включно, що використовуються для забезпечення потреб, не пов’язаних із підприємницькою та/або господарською діяльністю, підлягають перевірці на придатність до експлуатації з 01 січня 2022 року", - йдеться у документі.

Крім того, у законопроекті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони" пропонується встановити, що до 1 січня 2022 року перевірка придатності таких транспортних засобів до експлуатації проводиться у разі реєстрації, зміни власника або модифікації, що впливають на безпеку дорожнього руху або навколишнього природного середовища; виїзду транспортного засобу за межі зони митного контролю України (до 1 січня 2022 року – добровільно, а з 1 січня 2022 року – в обов’язковому порядку).

Згідно з документом, перший техогляд особистих авто повинен проводитися через чотири роки після першої реєстрації з подальшим його проходженням кожні два роки.

Також законопроект пропонує встановити щорічний техогляд для таксі і комерційних автомобілів, починаючи з моменту першої реєстрації.

Крім того пропонується збільшити штрафи за несвоєчасне проходження техогляду - з 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Контроль дотримання відповідних вимог має здійснювати Нацполіція.

Читайте також: В Україні змінюються правила проведення техогляду авто

У документі пропонується також зобов'язати перевізників пасажирів обладнати свої транспортні засоби тахографами - пристроями для реєстрації швидкості, режиму праці, відпочинку водіїв і членів екіпажу.

Як відомо, обов'язковий техогляд особистих авто в Україні було скасовано в 2011 році. З травня цього року в Україні оновлено формат документа, що підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-