Суд у справі Савченко і Рубана перенесли на 31 травня

Суд у справі Савченко і Рубана перенесли на 31 травня

Оновлено
Укрінформ
Броварський районний суд, який 7 травня мав продовжити розгляд справи Надії Савченко і Володимира Рубана, переніс засідання на 11.00 31 травня через неявку адвокатів Рубана.

Таке рішення оголосила суддя під час засідання суду у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до ч. 1 ст. 324 Кримінально-процесуального кодексу України, суд відкладає проведення підготовчого судового засідання для забезпечення явки захисників Рубана. Наразі це адвокати Шевчук і Рибін в підготовчих судових засіданнях. З цією метою суд відкладає підготовче судове засідання на 31 травня на 11 годину", - сказала суддя.

Суд ухвалив відповідне рішення, оскільки законодавство передбачає обов’язкову участь адвокатів обвинувачуваного в тяжких і особливо тяжких злочинах у підготовчому судовому засіданні.

Читайте також: Рубан повернувся в Україну і завтра буде у суді - адвокат

Як повідомлялося, 16 квітня Броварський суд Київської області ухвалив рішення звільнити з-під варти Володимира Рубана та Надію Савченко.

Суд прийняв таке рішення через те, що термін запобіжного заходу закінчився, а новий не було обрано. При цьому не було застережень щодо вільного пересування звільнених.

Наступна дата судового засідання у справі Рубана-Савченко була призначена на 7 травня 2019 року.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ "Майорське". За інформацією правоохоронних органів, він намагався вивезти з окупованої території Донецької області велику партію зброї. Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів.

Савченко вважають спільницею Рубана. 22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Того ж дня її затримали.

Савченко інкримінують низку злочинів, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України, зокрема вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-