Поліція очікує, що у заходах 8-9 травня візьмуть участь до 220 тисяч осіб

Поліція очікує, що у заходах 8-9 травня візьмуть участь до 220 тисяч осіб

Укрінформ
За попередньою інформацією, участь у масових заходах 8-9 травня планують взяти майже 220 тисяч осіб.

Про це йшлося 6 травня під час відеоселекторної наради під головуванням очільника Нацполіції Сергія Князєва, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

"Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що 8 та 9 травня по всій території держави пройдуть масові заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За попередньою інформацією, у цих заходах планують взяти участь майже 220 тисяч осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв’язку зі значною кількістю учасників ситуаційні центри на місцях, починаючи з 7:00 9 травня і до завершення заходів, переводяться у надзвичайний режим роботи.

Фацевич у свою чергу наголосив на тому, що керівники мають забезпечити ефективну координацію всіх сил та засобів поліції, залучених на заходи, а також на забезпеченні максимального інформування Ситуаційного центру Нацполіції про перебіг заходів в регіонах.

Читайте також: Поліція назвала причину вибуху біля “Арена Сіті”

Водночас заступник глави Нацполіції наголосив на необхідності проведення керівниками територіальних підрозділів поліції координаційних зустрічей із представниками громадських організацій, осередків політсил на місцях тощо. Предметом обговорення на цих зустрічах повинно стати запобігання протиправним діям стосовно учасників масових заходів. Зокрема, йдеться про недопущення провокативних ситуацій, пов’язаних із використанням забороненої символіки тоталітарних режимів.

Водночас поліцейські здійснюватимуть роз’яснювальну роботу, спрямовану на недопущення конфліктів між громадянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-